Aktivitetet
Kuvendi duhet t’i emërojë sot anëtarët e KShC

ORCA i bën thirrje Kuvendit të Kosovës që ta trajtojë me urgjencë emërimin e anëtarëve të…

Shkarkimi i prorektores vetëm fillimi

ORCA përgëzon Këshillin Drejtues për  vendimin e sotëm për shkarkimin e prorektores Teuta Pustina-Krasniqi për shkak…

Të shkarkohet prorektorja!

ORCA është thellësisht e indinjuar me deklaratat dhe tentim sqarimin e prorektores Pustina e cila ka…

ORCA: Plani afatgjatë për arsim fillon me depolitizim

Drejtori i ORCA-s, Rron Gjinovci sot ka marrë pjesë në një takim të thirrur nga Ministri…

Kryeministri të japë llogari

ORCA është jashtëzakonisht e shqetësuar me vendimin e European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)…

Plagjiatorët nuk po ndëshkohen

ORCA është informuar me shqetësim nga hulumtimi i Gazetës Jeta në Kosovë për revokimin e doktoraturës…

Udhëzimi administrativ është domosdoshmëri

ORCA mbetet e kënaqur me sqarimin e Ministrit të Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë, zt. Shyqiri Bytyqi…

Jo autonomi të krimit në UP

ORCA është e shqetësuar me deklaratat e rektorit Marjan Dema i cili është ankuar në medie…

ORCA përgëzon fakultetet me më shumë punime për profesor në UP

Sot, ORCA ka organizuar një aksion në terren. Ky aksion ka për qëllim përgëzimin publik të…

KONKURS për esenë më të mirë në Universitetin e Prishtinës.

 KONKURS për esenë më të mirë në secilin fakultet të Universitetit të Prishtinës. Eseja fituese shpërblehet…

ORCA anëtare e Rrjetit Evropian për Integritet Akademik (ENAI)

Organizata për rritjen e cilësisë në arsim (ORCA) është anëtarësuar në Rrjetin Evropian për Integritet…

ORCA denoncon Enver Hasanin

Në vazhdën e aktiviteteve të saj ORCA sot ka dorëzuar në Këshillin e Etikës të Universitetit…

Përjashtim nga UP për Enver Hasanin

ORCA ka marrë me shqetësim lajmin përmes medieve se profesori i rregullt Enver Hasani, është shpallur…

ORCA i dërgon letër kryetarit të komisionit parlamentar për arsim

Drejtuar Zt. Ismajl Kurteshit Kryetar i Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport –…

ORCA: 5 ditë heshtje të kryeministrit, mungesë e transparencës

ORCA vazhdon për ditën e 5 me radhë të kërkojë përgjigje dhe sqarim publik nga zyra…

ORCA: 4 ditë heshtje të kryeministrit, mungesë e transparencës

ORCA vazhdon për ditën e 4 me radhë të kërkojë përgjigje dhe sqarim publik nga zyra…

ORCA: Nuk heqim dorë nga kërkesa për përgjigje

ORCA vazhdon për ditën e tretë me radhë të presë përgjigje dhe sqarim publik nga zyra…

ORCA: Ende po e presim përgjigjen e kryeministrit

ORCA vazhdon të presë përgjigje në çështjet e ngritura dje lidhur me kërkesën dhe tashmë shkarkimin…

ORCA: Kërkesa e kryeministrit për shkarkime e paqartë për ne

ORCA sot përmes medieve ka marrë lajmin për kërkesën e kryeministrit drejtuar Ministrit të Arsimit Shkencës…

ORCA takohet me Ministrin e ri të Arsimit

Sot përfaqësuesit e ORCA-s, Rron Gjinovci dhe Gramos Buçinca kanë takuar Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe…

ORCA: Pas padisë të reflektojë Senati

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim është duke përcjellë me vëmendje zhvillimet në Universitetin e…

ORCA: UP dorëhiqet nga transparenca

ORCA, gjatë muajve maj dhe korrik, ka proceduar në Inspektoratin e Arsimit në Ministrinë e Arsimit…

ORCA përgëzon profesorët e rregullt meritorë të avancuar në konkursin e fundit

Përgjatë muajve të fundit ORCA është marrë me verifikimin e procesit të avancimeve të profesorëve të…

ORCA publikon emrat e profesorëve të asocuar meritorë

Përgjatë muajve të fundit ORCA është marrë me verifikimin e procesit të avancimeve të profesorëve të…

ORCA përgëzon profesorët asistentë meritorë të avancuar në konkursin e fundit

Përgjatë muajve të fundit ORCA është marrë me verifikimin e procesit të avancimeve të profesorëve të…

ORCA dorëzon ankesë të re në Inspektorat të Arsimit

ORCA sot ka dorëzuar ankesën e dytë për rastet e të ashtuquajturave “rizgjedhje”  nga procesi i…

ORCA: të mos zgjidhet asnjë kandidat për rektor në Universitetin e Pejës

Pasi është konstatuar se është me interes të veçantë publik zgjedhja e rektorit të universitetit publik…

Mosakreditimi si rrjedhojë e papërgjegjësisë në punë duhet të ndëshkohet

Pezullimi i 23 programeve të studimeve nga Agjencia e Akreditimit e Kosovës (AKA) për Universitetin e…

Jeffrey Beall praises ORCA’s work for academic integrity in Kosovo

“I congratulate ORCA on this exemplary report and on the organization’s important mission. Students Students around…

Jeffrey Beall lëvdon punën e ORCA-s për integritet akademik

“E përgëzoj ORCA-n për raportin e saj ekzemplar dhe për misionin e rëndësishëm të kësaj organizate….

ORCA: pavarësisht sfidave dhe mospajtimeve, ka përmirësime në UP

Sot ka përfunduar procesi i avancimeve të profesorëve në Universitetin e Prishtinës nga konkursi i fundit….

ORCA: 40 profesorë jomeritorë pritet të marrin kontrata të përhershme

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim – ORCA alarmon publikun Kosovar për situatën e jashtëzakonshme…

ORCA publikon të gjeturat për mbajtjen e konsultimeve nga profesorët e tre fakulteteve të UP-së

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) publikoi sot të gjeturat nga monitorimi i…

ORCA kërkon ndërprerjen e rizgjedhjes së 11-të profesorëve në UP

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim ka dorëzuar të hënën në Ministrinë e Arsimit në…

Senati tregon shenja përmirësimi

ORCA ka monitoruar seancën ku Senati ka vendosur rreth angazhimit të profesorëve asistentë në Universitetin e…

ORCA: Parregullsi në zgjedhjen e profesorëve asistent në UP

ORCA njofton se procesi i avancimeve të profesorëve në Universitetin e Prishtinës po karakterizohet me parregullsi…

Letër e hapur ministrit Arsim Bajrami dhe Këshillit Drejtues e Senatit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”

Organizatat e poshtëshënuara shprehin shqetësimin e thellë lidhur me integritetin akademik të Universitetit të Prishtinës “Hasan…

Gjysma e Drejtuesve të UP Nuk i Justifikojnë Titujt Akademikë

Prishtinë, 15 shkurt 2017 – Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) publikoi sot raportin…

Raporto