Author: Orca

06
Sep

ORCA: Pas padisë të reflektojë Senati

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim është duke përcjellë me vëmendje zhvillimet në Universitetin e…

23
Aug

ORCA: UP dorëhiqet nga transparenca

ORCA, gjatë muajve maj dhe korrik, ka proceduar në Inspektoratin e Arsimit në Ministrinë e Arsimit…

15
Aug

ORCA përgëzon profesorët e rregullt meritorë të avancuar në konkursin e fundit

Përgjatë muajve të fundit ORCA është marrë me verifikimin e procesit të avancimeve të profesorëve të…

02
Aug

ORCA publikon emrat e profesorëve të asocuar meritorë

Përgjatë muajve të fundit ORCA është marrë me verifikimin e procesit të avancimeve të profesorëve të…

28
Jul

ORCA përgëzon profesorët asistentë meritorë të avancuar në konkursin e fundit

Përgjatë muajve të fundit ORCA është marrë me verifikimin e procesit të avancimeve të profesorëve të…

13
Jul

ORCA dorëzon ankesë të re në Inspektorat të Arsimit

ORCA sot ka dorëzuar ankesën e dytë për rastet e të ashtuquajturave “rizgjedhje”  nga procesi i…

07
Jul

ORCA: të mos zgjidhet asnjë kandidat për rektor në Universitetin e Pejës

Pasi është konstatuar se është me interes të veçantë publik zgjedhja e rektorit të universitetit publik…

06
Jul

ORCA: Dënimi nga Gjykata nuk Mjafton

Pas vendimit të gjykatës themelore për dënimin e rrjetit të organizuar të asistentëve e studentëve të…

29
Jun

Mosakreditimi si rrjedhojë e papërgjegjësisë në punë duhet të ndëshkohet

Pezullimi i 23 programeve të studimeve nga Agjencia e Akreditimit e Kosovës (AKA) për Universitetin e…

20
Jun

Jeffrey Beall praises ORCA’s work for academic integrity in Kosovo

“I congratulate ORCA on this exemplary report and on the organization’s important mission. Students Students around…